Aplicació per a mòbils i tàblets “iVacunes”

ivacunes-gencat

El Departament de Salut estrena iVacunes, l’aplicació per a dispositius mòbils i tauletes digitals adreçada a ciutadans i professionals de la salut que facilita, entre altres utilitats, seguir i complir el calendari vacunal dels infants, que és on es concentren la major part de les vacunes.

L’aplicació, que és gratuïta i està disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS, s’estructura en quatre blocs. El primer conté informació sobre més de trenta vacunes, com ara la dTpa –contra la diftèria, la tos ferina i el tètanus–, la de la varicel·la, el xarampió o la grip, i explica en tots els casos com és la malaltia, a qui afecta i el percentatge d’eficàcia de la vacuna, entre altres informacions. Amb la resta d’apartats, l’usuari pot conèixer i seguir el calendari vacunal vigent a Catalunya i enregistrar tant les vacunes pròpies com les dels fills o menors al seu càrrec. A més, l’aplicació també genera recordatoris que ajuden a seguir el calendari proposat i a programar les visites necessàries per fer-ho. Finalment, inclou enllaços per accedir a informació ampliada disponible al Canal Salut.

La informació continguda en l’aplicació inclou tant les vacunes sistemàtiques –indicades per a tota la població a partir de l’edat infantil i que s’apliquen d’acord amb el calendari de vacunació vigent– com les no sistemàtiques –indicades per a determinades persones o sectors de població i en determinades situacions especials. Tota la informació recollida per l’aplicació queda emmagatzemada únicament i exclusivament en el dispositiu des del qual l’usuari s’ha descarregat l’aplicació. Ni el Departament de Salut ni els desenvolupadors de l’aplicació poden tenir accés a les dades que l’usuari transfereix i en cap cas poden ser cedides a tercers. De fet, l’usuari és l’únic responsable de la informació proporcionada, així com de la seva veracitat, i en qualsevol moment pot modificar-ne o eliminar-ne el contingut.

Més informació: App iVacunes

Font: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s