La vacuna contra el pneumococ, al nou calendari

El Departament de Salut incorporarà properament al calendari de vacunes sistemàtiques una vacuna que fins ara no hi estava inclosa: l’antipneumocòccica conjugada. També es planteja canviar l’edat de vacunació de la vacunació contra la varicel·la a l’etapa infantil. El cost de cada una de les vacunes serà assumit pel Govern de la Generalitat.

vacuna

 

La vacuna antipneumocòccica s’inclourà al calendari als 2, 4 i 12 mesos d’edat, seguint les pautes acordades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes també van acordar el passat mes de juliol en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut incloure la vacuna de la varicel·la al calendari de vacunació infantil en edat pediàtrica primerenca. La vacuna contra la varicel·la està previst que es posi entre els 12-15 mesos i als 3-4 anys de vida. Fins ara, només es vacunava de la varicel·la a partir dels 11-12 anys d’edat a aquells menors no vacunats prèviament o que no havien passat la malaltia o als que presentaven patologies predisponents.

Amb la nova pauta de vacunació s’aconseguirà reduir l’aparició d’aquestes malalties. Cada any es produeixen a Catalunya 12,5 casos per cada 100.000 persones de malaltia pneumocòccica invasiva (MPI) (dades de 2013). Els 62,6% dels serotips causants de la malaltia estan inclosos en la vacuna pneumocòccica conjugada. Per altra part, segons les darreres dades disponibles, el 2014 es van produir 591,1 casos de varicel·la per cada 100.000 habitants.

Vacunació infantil

Vacunació infantil

Més informació:

Vacuna antineumocócica Comité Asesor de Vacunas AEP

Vacuna varicela Comité Asesor de Vacunas AEP

Canal Salut Generalitat de Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s