Viure un Nadal Diferent

Els infants i les famílies esperen any rere any aquestes dates per poder celebrar el Nadal envoltats de la família, amics, regals, alegria…però aquest any ha arribat acompanyat d’una pandèmia que ha fet perdre la il·lusió a moltes llars. Els familiars no es poden desplaçar, no hi ha viatges, no hi ha retrobaments…

Però el Nadal ha arribat i les tradicions continuen malgrat les haguem de viure d’una manera diferent. I precisament perquè tots volem que els infants preservin el gran tresor que és la innocència, i els adolescents i els adults puguem mantenir la màgia, l’alegria i els somriures, és molt important seguir les recomanacions sanitàries, evitar en la mesura del possible les reunions familiars amb NO convivents, i no superar el nombre màxim de persones, que és deu. Preferiblement, reunir-se sempre que es pugui en espais a l’aire lliure, protegits amb mascareta, respectant les distàncies i amb un bon rentat de mans freqüent o gel hidroalcohòlic. I recordar que tenim al nostre abast el recurs de la videotrucada per veure’ns i compartir moments emotius, tot i la distància.

Quants menys contactes tinguem…
menys risc de contagi.

Cal que siguem molt conscients dels símptomes i ser responsables amb la situació actual. En el cas de tenir febre, mal de cap, tos, refredat, dolor muscular… sobretot quedeu-vos a casa. 

Sabem que se’ns està demanat molts sacrificis i que estem vivint una època molt dura que té greus impactes a molts nivells: emocional, social i econòmic, però necessitem el compromís de tots i totes per fer que aquest Nadal tan atípic conservi il·lusió i somriures, i sobretot, perquè després del Nadal puguem seguir avançant cap a temps millors.

L’Equip de Pediatria Territorial de l’Alt Penedès amb els seus millors desitjos, us vol portar una mica de màgia i llum i desitjar-vos unes Bones Festes a tothom!