Disfrutem d’una Revetlla diferent

La Revetlla de Sant Joan és una de les festes populars més celebrades a Catalunya on el foc, els petards i la música han estat sempre els protagonistes.

Aquest any la pandèmia del coronavirus ha fet que les mesures de seguretat i protecció agafin el protagonisme de la Revetlla i que ens haguem d’adaptar a una sèrie de restriccions, però no per això ha de deixar de ser una de les nits més màgiques de l’any. 

Per evitar al màxim nous contagis, possibles rebrots o una propagació del virus, és important evitar les aglomeracions. Per aquest motiu recomanem celebrar revetlles en grups reduïts i de caire més familiar, preferiblement a l’aire lliure evitant els espais tancats i sempre mantenint les mesures de seguretat adequades. 

Tots sabem que la Revetlla de Sant Joan es caracteritza per la pirotècnia, però abans de tirar cap coet és molt important saber les característiques del petard que tenim a les mans i l’edat recomanada. També cal recordar que no es poden tirar petards a l’interior de les vivendes ni des dels balcons. 

Enguany és molt important vigilar no portar gel hidroalcohòlic a les butxaques si teniu la intenció de tirar petards ja que és inflamable i augmenta el risc de cremades. També cal estar alerta amb les màscares ja que les petites espurnes que es puguin desprendre de petites fogueres les podrien fer encendre.

La pandèmia no ens ha d’impedir celebrar una de les nits més màgiques de l’any si ho fem amb responsabilitat i seguretat, recordem que els infants i els adolescents porten molts dies confinats i necessiten poder gaudir d’aquestes festes.

El nostre superheroi Capità Vitamines ens ho explica gràficament en aquest vídeo perquè les recomanacions no se’ns oblidin ni a petits ni a grans!

L’Equip de Pediatria us desitja una Feliç Revetlla de Sant Joan!!