Inici de desescalada a l’Equip de Pediatria Alt Penedès

Il·lustració cedida a EAPT.

Durant aquests mesos de confinament per la pandèmia del coronavirus, l’Equip Territorial de Pediatria de l’Alt Penedès s’ha hagut de reorganitzar, com us vàrem informar en un post anterior, per poder continuar assegurant l’atenció al nounat, les vacunacions fins als 15 mesos, l’assistència dels casos urgents que requerien visita presencial…, activitats no demorables.

Il·lustració cedida a EAPT.

La resta d’activitats de pediatria pròpies de l’atenció primària s’han demorat o s’han atès de forma no presencial, a través de l’Econsulta o per via telefònica. Poder utilitzar altres vies de comunicació ens ha permès poder continuar mantenint contacte amb les famílies, fer un seguiment dels nens i adolescents que ho requerien, resoldre dubtes i incerteses… evitant així desplaçaments innecessaris als centres d’atenció primària.

Ara iniciem la desescalada i això ens permet anar recuperant de forma molt progressiva una part de l’activitat que pel confinament havíem hagut d’aturar. Tot i així, continua essent imprescindible demanar cita prèvia telefònicament abans d’acudir al centre, per tal de poder valorar si la demanda requereix d’una visita presencial o es pot resoldre per via telefònica o telemàtica.

Il·lustració cedida a EAPT.

Aquestes mesures garanteixen la seguretat de totes les famílies ja que, eviten el col·lapse de les sales d’espera de pediatria i milloren la qualitat de l’assistència pediàtrica.

Activitats presencials al Servei de Pediatria del CAP
Podeu demanar cita prèvia presencial a Pediatria en els següents casos:

 • Primera visita del nounat post alta hospitalària.
 • Revisions: 1 mes, 2 mesos, 4 mesos, 6 mesos, 12 mesos, 15 mesos, 24 mesos, 3 anys i 6 anys.
 • Vacunació dels infants segons el calendari de vacunacions sistemàtiques fins als 6 anys inclòs.
 • Vacunacions hipoal·lergèniques.
 • Vacunacions amb indicació facultativa, vacunes no sistemàtiques.
 • Visites que requereixen atenció presencial previ contacte telefònic amb pediatre/infermera de referència.

Per les revisions dels 9 mesos i 18 mesos prèviament es farà un contacte telefònic i només se citaran al centre si el pediatra o infermera ho consideren necessari.

Si un infant o adolescent presenta simptomatologia compatible amb coronavirus i d’acord amb a uns criteris clínics molt específics, el/la pediatre decidirà si cal realitzar a l’infant o adolescent la prova PCR per poder confirmar si és positiu o negatiu a COVID-19. La prova es realitza al CAP i consisteix en realitzar un frotis nasofaríngi introduint un escobilló a cada fossa nasal.

Il·lustració cedida a EAPT.

Quines mesures s’han de prendre per anar al CAP

 • Per entrar al CAP és obligatori l’ús de mascareta als majors de 3 any, recomanable a partir de l’any si la toleren.
 • Només està permesa l’entrada d’un acompanyant.
 • És molt important que es respecti l’horari assignat per la visita, ja que sinó no podem assegurar que se’l pugui atendre. Tampoc és recomanable venir abans de l’hora ja que pot coincidir amb altres famílies i no se’ls hi permetrà l’entrada fins l’hora assignada.
 • Només es pot acudir al centre amb hora assignada i previ contacte telefònic.
 • Al entrar i sortir cal que us renteu les mans amb solució hidroalcohòlica.
 • Dins el centre cal respectar la senyalització i cal mantenir les distàncies de seguretat.

Us recordem que podeu contactar amb pediatria via telefònica al telèfon directe:  682 147 931 o als telèfons dels 3 centres:

CAP Vilafranca Nord: 938 879 255
CAP Els Monjos: 938 186 748
CAP Sant Sadurní d’Anoia: 938 183 052

O bé si preferiu fer-ho telemàticament ho podeu fer a través de La Meva Salut. Si encara no us heu donat d’alta us recordem com fer-ho: