12 de Maig, Dia Internacional de la Infermeria

dia-internacional-infermeria-12-maig-2020-equip-pediatria-alt-penedes
Quan ens pregunten per l’essència de l’art de curar, qui ens ve al cap? I quan ens pregunten per una de les professions més antigues de la humanitat? I per la professió que és un repte constant i totalment vocacional? I quan ens diuen: solidària, entregada, compromesa, humana, competent, autònoma, col·laboradora, companya, tolerant, pacient, en constant aprenentatge i actualització, centrada en l’atenció a la persona?

Doncs sí, sense cap mena de dubte és la Infermera.

La infermera aporta qualitat i humanització a l’atenció, professionalitat i valor a l’assistència per la seva capacitat de treball en equip i de veure de forma holística, i per personalitzar cada cura i cada situació.

Et cuida, t’acompanya, t’ajuda, t’escolta, t’aconsella, t’orienta … i no pas perquè sigui una superheroïna, sinó perquè és una gran professional que està i estarà sempre al teu costat tant si emmalalteixes com si estàs sa, quan necessitis una mà o tan sols un somriure. La professió infermera aprèn i creix al nostre costat dia a dia. 

La mirada infermera agrupa valors, compromís professional, recerca i innovació, capacitat de transformació… el sistema sanitari i la societat necessita aquestes professionals per poder proveir de la millor atenció als infants, adolescents, famílies, comunitat… unes professionals que t’acompanyen en totes les etapes de la vida.

Avui 12 de Maig és el dia Internacional de la Infermeria. Aquest dia  commemora el naixement de Florence Nightingale, infermera de vocació, mare de l’epidemiologia i impulsora de la professionalització de la Infermeria.

Per aquest motiu, avui volem fer un merescut reconeixement a totes les infermeres i infermers per la seva gran aportació a les persones i a la comunitat. Entre tots podem fer que aquesta professió tan preciada deixi de ser invisible.