La sortida dels infants durant la pandèmia

Després de un mes i mig confinats, ha arribat el moment que els infants acompanyats d’un adult, del seu nucli familiar, poden tornar a sortir al carrer. Cal tenir present que aquest desconfinament ha de ser gradual i responsable per evitar nous rebrots i la propagació del coronavirus.

Quan parlem de sortir al carrer parlem de passejar, jugar, córrer, saltar… però en cap cas  ens referim a reprendre les reunions socials, les trobades amb amics ni les sortides amb grup. També queda prohibit l’accés a zones de joc infantil.

Foto cedida a EAPT

És molt important respectar les mesures de distanciament social que impliquen mantenir una distància de 2 metres entre les persones externes al nucli familiar. En el cas que ens trobem coneguts per casualitat, aquesta trobada ha de ser com a màxim de 10 minuts.

Foto cedida a EAPT

Les sortides dels menors de 14 anys pot ser d’una hora entre les 9hrs i les 21hrs i  no es poden allunyar més d’1 km de casa.  Per major protecció i evitar contagis és aconsellable evitar les hores puntes.

Abans de sortir de casa i sobretot al tornar és imprescindible realitzar un bon rentat de mans amb aigua i sabó, aquesta és la mesura que més ens pot ajudar a evitar contagis. Hem d’anar recordant als infants evitar tocar-se els ulls, nas i boca mentre estan al carrer.

Foto cedida a EAPT

 

L’ús de mascaretes en els infants no és obligatòria però si recomanable a partir dels 3 anys sobretot en zones amb més afluència de persones. Aquestes mascaretes poden ser quirúrgiques o casolanes però adaptades als infants.

 

 

 

Qualsevol infant que presenti febre o simptomatolgia compatible amb COVID19, que estigui diagnosticat amb COVID19 positiu o que convisqui amb persones diagnosticades, no podran sortir de casa.

És molt important recordar que el sistema sanitari durant aquests dies ha arribat al seu límit, i que tot just ara comença a recuperar-se. Hem de ser responsables i seguir seriosament totes les recomanacions del Departament de Salut per evitar saturar-lo de nou.
Sabem i agraïm el gran esforç que totes les famílies esteu realitzant en aquesta pandèmia, superar-la és responsabilitat de tots.

Foto cedida a EAPT

A continuació us deixem un pdf amb unes petites recomanacions perquè les pugueu compartir amb els infants.

I podeu consultar més informació a:
• Societat Catalana de Pediatria http://scpediatria.cat/index.php
• Canal Salut https://canalsalut.gencat.cat/ca/inici