Afecta el Coronavirus als infants?

Tot i que la població més afectada pel Coronavirus (COVID-19) és la gent gran, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) indica que els nens també son susceptibles a la infecció i poden ser positius sense tenir símptomes.
El COVID-19 tendeix a afectar als infants d’una forma lleu i la majoria dels casos tenen bon pronòstic, però com que no es pot assegurar que tots els casos siguin lleus, l’OMS demana que es protegeixin també els infants del virus.

Els símptomes que els infants presenten son bàsicament tos i febre.

Els infants son potencialment grans transmissors del virus i d’aquí la importància d’intentar evitar el contacte de nens amb adults majors i sobretot amb persones amb patologia de base.

Pel que fa a les mesures preventives el més important és respectar el confinament a casa i un bon rentat de mans freqüent amb aigua i sabó, aquestes son les mesures més efectives per evitar el contagi.

Pot el meu fill/a tenir coronavirus?

Pensarem que pot tenir coronavirus només en el cas que hagi estat en contacte amb una persona que tingui infecció confirmada per COVID-19.
Si l’infant ha estat en contacte amb un cas confirmat i presenta els símptomes descrits, cal posar-se en contacte amb els professionals sanitaris als següents telèfons i ells ens indicaran com hem de procedir en cada cas:

CAP Vilafranca Nord: 938 879 255
CAP Els Monjos: 938 186 748
CAP Sant Sadurní d’Anoia: 938 183 052

S’ha habilitat temporalment un segon telèfon de contacte d’atenció pediàtrica de 08:00- 20:00, facilitat per l’Ajuntament de Vilafranca, amb cobertura per tota la comarca.

Telèfon addicional atenció pediàtrica: 682 147 931

Si teniu un fill/a amb una patologia crònica i teniu dubtes, també us podeu posar en contacte amb els professionals sanitaris telefònicament o telemàticament per saber si cal prendre alguna mesura diferent.

Podem venir al CAP?

Preferiblement, per evitar qualsevol risc de contagi, ens podeu contactar telefònicament o via mail a través de La Meva Salut i us atendrem.

Si encara no disposes d’accés a La Meva Salut, de forma excepcional, pots demanar el teu usuari i contrasenya:

Si penseu que el vostre fill/a necessita ser visitat, l’assistència als CAPS està garantida. Per tant, eviteu els serveis d’urgència hospitalaris i consulteu al vostre CAP de referència.  Si patiu algun problema respiratori, i disposeu de càmera inhalatòria, recordeu portar la vostra càmera a la visita.

D’altra banda, tot i les mesures excepcionals per a fer front a la situació,  garantim aquelles activitats preventives essencials com les visites dels nounats i la vacunació dels infants (especialment la primovacunació) i la de les persones amb condicions de risc amb indicació de vacunació. Per aquest motiu, garantim les activitats següents:

  • Vacunació dels infants segons el calendari de vacunacions sistemàtiques fins als 15 mesos inclòs.
  • Vacunacions hipoal.lergèniques
  • Vacunacions amb indicació facultativa
  • Primera visita del nounat post alta hospitalària.

L’Equip de Pediatria Territorial Alt Penedès/Garraf us acompanyem en tot aquest procés i us volem agrair l’esforç que totes les famílies esteu fent aquests dies.