Empoderem-nos. Fem possible la lactància materna. SMLM 2019

L’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès s’adhereix un any més a la Setmana Mundial de la Lactància Materna (SMLM), aquest any  amb el lema “Empoderem-nos. Fem possible la lactància materna” que es celebra del 30 de Setembre al 6 d’Octubre. La SMLM la promou l’entitat de l’Aliança Mundial pro-Lactància Materna (WABA), que treballa conjuntament amb l’OMS i UNICEF.

Les dades ens indiquen que hi ha un augment dels nadons que inicien lactància materna, però només la meitat continua amb lactància materna als 6 mesos de vida. 

Una de les claus d’èxit d’inici i manteniment de la lactància materna és el suport que reben les famílies per part dels familiars, professionals sanitaris i la societat.

És imprescindible continuar visualitzant la lactància materna per millorar les actituds i els coneixements envers aquesta. Si en les nostres accions involucrem a les parelles, família i a la societat, les taxes de lactància aniran augmentant progressivament. Però per ajudar a fer-ho possible també és imprescindible polítiques de conciliació laboral que protegeixin les mares perquè puguin compaginar el món laboral i la lactància.

Foto cedida a EAPPT

 

Una de les claus d’èxit de l’alletament és la normalització de les mares que donen de mamar a qualsevol edat, evitant que se sentin jutjades, observades o criticades. Alletar és un acte natural que cap mare ha d’amagar.

 

La formació contínua dels professionals de la salut també és imprescindible per poder oferir un bon acompanyament a les famílies lactants durant tot l’alletament.

L’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès juntament amb la Comissió de Lactància de l’Alt Penedès, ha preparat un conjunt d’activitats destinades a les famílies i a professionals sanitaris que creiem que seran del vostre interès. Podeu consultar el Programa d’activitats.

També volem donar a les mares lactants o que han alletat en algun moment, la possibilitat de visualitzar el seu art aportant una fotografia per fomentar la lactància. La fotografia la podeu portar directament a la infermera/pediatra assignat o enviar-la al següent mail: comissiolactancia@csap.cat. Amb les fotografies rebudes farem una exposició.

Foto cedida a EAPT

Us podeu descarregar el programa de les activitats que tenim planificades amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2019, fent clic aquí.