Alimentació infantil.

L’alimentació infantil és un tema en constant revisió. Darrerament hem vist com es passava de donar uns consells generalitzats, fent una introducció molt lenta i acurada dels aliments, a unes recomanacions molt més laxes i sense tants miraments, però molt més orientades a l’infant i a la família que tenim al davant.

S’ha demostrat que el suposat risc d’al·lèrgia alimentària que els hi atribuíem a alguns aliments no és tal i que podem no ser tant estrictes a l’hora de fer les nostres recomanacions.

Per suposat cada cop està més clar que el millor aliment que podem oferir als nostres bebès és la llet materna i són cada com més les investigacions que demostren els seus beneficis tant pel nen que la pren com per a la mare que està alletant. Tot esforç és poc per a recomanar l’alimentació al pit i tota possible contraindicació ha de ser valorada de manera curosa per a no caure en paranys. La lactància materna, que hauria de ser el més precoç possible durarà fins que mare i fill decideixin que volen posar-li fi.

A partir del sisè mes (mai abans si no és per recomanació de l’equip de pediatria) començarem a introduir els altres aliments intentant una màxima diversificació progressiva, una  alimentació de proximitat i de temporada i atorgant al nen la màxima autonomia en la presa de decisions al respecte. Hem d’anar amb seny, però també hem d’intentar ser més relaxats en quant a la manera d’oferir-li el menjar, les quantitats a prendre i els tipus d’aliments.

Aquí us deixem els models de fulls de suport que hem creat per a les famílies i esperem que siguin del vostre ajut.

Alim menys de sis

I des d’aquí us la podeu descarregar:  Alimentació menys de sis mesos

Pels nens més grandets hem fet aquesta:

Alimentació més de sis

I en descarregable està aquí: Alimentació més de 6 m

Si en teniu qualsevol dubte ja sabeu que estem a la vostra disposició als centres d’atenció i que estarem encantats en ajudar-vos a esclarir allò que ens plantegeu.

Per a saber-ne més:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s