El servei de pediatria a Vilafranca del Penedès es trasllada

El proper dia 28 de novembre serà el tret de sortida pel Centre d’Atenció Primària Vilafranca Nord, situat a l’avinguda de la Pelegrina. El nou ambulatori centralitzarà tot l’Equip de Pediatria Territorial de l’Alt Penedès. Així doncs, tots els usuaris entre els zero i els catorze anys que fins ara eren atesos al CAP Vilafranca, a partir del 28 de novembre es visitaran al CAP Vilafranca Nord.

Imatge: Eix diari

Imatge: Eix diari

El mateix dia  28 de novembre, coincidint amb la data d’entrada en funcionament del nou Centre d’Atenció Primària Vilafranca Nord, es posaran en funcionament dues noves parades de les línies 1 i 2 del bus urbà.

El 26 de novembre es farà una jornada de portes obertes de 9 a 14 hores amb la finalitat que la ciutadania pugui conèixer el nou ambulatori, que està gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS).

Aquest centre donarà servei a la nova Àrea Bàsica de Salut de Vilafranca del Penedès 2 creada, d’acord amb l’Ajuntament, per tal  de millorar l’accessibilitat als serveis d’atenció primària atès el creixement de la població en els darrers anys. Així doncs, s’ha dividit el municipi en dues àrees bàsiques de salut (ABS), de manera que la ciutadania resident a cadascuna d’elles té un CAP de referència i un equip d’atenció primària assignat.

El nou centre d’atenció primària, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), comptarà amb un equip d’atenció primària (EAP Vilafranca del Penedès 2) que atendrà unes 20.000 persones del municipi. Conformen aquest equip professionals de medicina familiar i comunitària, personal d’infermeria i atenció a la ciutadania, així com l’Equip de Pediatria Territorial de l’Alt Penedès, que atendrà a tota la població infantil del Sector Sanitari Alt Penedès. Aquest conjunt de professionals prestarà serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària.

El nou CAP, un dels més grans de Catalunya, compta amb una superfície construïda de 5.732,16 m2. L’import total de la inversió ha estat de 7.046.909€, distribuïts en 6.406.909€ de l’obra i 640.000€ de l’equipament.

També s’ha fet una nova distribució d’altres serveis relacionats amb la salut que s’ubiquen a Vilafranca del Penedès però presten atenció a la població de tot el territori de l’Alt Penedès (unes 95.000 persones) de manera que al nou CAP Vilafranca Nord s’hi trobarà ubicat el servei de Rehabilitació Ambulatòria, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), el Centre de Salut Mental Adults (CSMA), el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CASD) i la seu territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC). Aquests serveis s’aniran incorporant de manera gradual durant els mesos següents a l’entrada en funcionament del CAP.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s