Presentació del 10è Informe FAROS «Guia per a una alimentació infantil saludable i equilibrada»

Faros1.png

El passat dia 26 es va presentar a l’Auditori de l’edifici docent de l’Hospital de Sant Joan de Déu el desè informe FAROS, aquest any dedicat a l’alimentació infantil i anomenat “Guia per a una alimentació infantil saludable i equilibrada. Resolent dubtes, trencant mites i aclarint conceptes”.

Captura de pantalla 2016-10-29 a las 11.56.56.png

 

L’acte va ser conduit pel Dr. Jaume Pérez Payarols, director del portal, qui ens va introduir en el concepte de Salut 360º. La sessió va comptar amb la presència d’alguns dels autors de la guia, tots ells amb lligams amb el mon de l’alimentació infantil i que vàren intervenir en diferents blocs.

 

En el primer d’ells la Marta Ramón, cap del servei d’endocrinologia de l’hospital Sant Joan de Déu, va abordar temes en referència al marc conceptual de l’alimentació i nutrició infantil fent un repàs de les darreres actualitzacions en conceptes dels diferents grups d’aliments, nutrients i tendències. Va fer una breu picada d’ullet la nova eina Menuari, una aplicació molt útil per a planificar menús setmanals equilibrats fent un joc en família.

Darrera seu va prendre la paraula en Javier Martín, cap de servei de gastroenterologia, hepatologia i nutrició de l’hospital Sant Joan de Déu, per a fer una revisió de l’alimentació en els diferents grups d’edat i de les intolerancies i al·lèrgies alimentàries més prevalents.

Faros5.png

Un dels plats forts de la sessió va ser la participació d’en Steven A. Abrams, doctor en medicina, professor i director del Departament de pediatria del la Dell Medical School

Faros4.JPGde la University of Texas – Austin, fellow de l’American Academy of Pediatrics (AAP), membre del Dietary Guidelines Advisory Committee i membre de l’American Academy of Pediatrics Committee on Nutrition, qui ens va fer una repassada a la forma en que la AAP elabora les seves guies d’alimentació. Sempre és un plaer pels sentits compartir espais amb il·lustres de la pediatria i si són tan propers com l’Steve més.

En Roberto Gugig, Doctor en medicina, professor associat a la Universitat de Califòrnia, San Francisco (UCSF) ia la UCSF Fresno Medical Education and Research, Departament de gastroenterologia i Faros3.JPGnutrició pediàtrica i director d’endoscòpia al Children Hospital Central Califòrnia, en va posar en evidència el cada cop més rellevant paper de la microbiota intestinal. La seva expertesa i experiència lligades a la faclitat que te per a transmetre coneixements vàren convertir la seva xerrada en un dels moments més encisadors de la tarda.

Per cloure l’Alba Adot, dietista-nutricionista de l’àrea de salut de la Fundació Alícia, ens va ensenyar com programar una alimentació saludable des del moment en que planifiquem la compra fins a que seiem a taula per a menjar-la.

Destacar que a la sala hi havia d’altres col·laboradors en l’elaboració de l’informe com el professor A. Mariné, el doctor F. Drobnic, o la dietista M. Llobet, entre d’altres.

Els assistents a l’acte vàren ser obsequiats amb una còpia en paper de la guia i un pràctic llibre de receptes de cuina per als més menuts de la casa.

Per a saber-ne més:

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s