III Cursa Solidària Activa’t en Família

iii-cursa-familiar-solidaria-22-octubre-2016

Un any més, el Complex Aquàtic de Vilafranca i l’Equip de Pediatria Alt Penedès Garraf organitzen una cursa en família el dia 22 d’octubre de 2016 a les 17.30 hores a Vilafranca del Penedès, amb la finalitat de recollir fons per l’Obra Social de Sant Joan de Déu per a la investigació de l’obesitat infantil.

Es tracta d’una cursa de 5 km en la categoria d’adult i que enllaça, un cop arriben tots els participants, amb un segon recorregut infantil (amb llargades segons categoria d’edat). Un cop arribades les curses infantils per categoria, es fa la darrera fase de la cursa amb l’adult i l’infant fent un recorregut agafats de la mà de 400 metres i es sumen tots els temps (5 km adult, cursa infant segons categoria, 400 metres finals).

Tots els participants rebran obsequis i es farà un reconeixement als primers, segons i tercers classificats, així com  gaudir d’una jornada de portes obertes al Complex amb tots els serveis a les famílies que aquest centre ofereix.

Les inscripcions es podran fer presencialment a les botigues Espai Running així com al Complex Aquàtic, o mitjançant la pàgina del mateix www.complexaquatic.com i a Runedia  fins el proper 21 d’octubre

El preu de la inscripció, 100% per a l’Obra Social, és de 6€ adults i 3,5€ infants (fins als 14 anys).

El recorregut serà pla per la zona esportiva amb sortida i arribada propera al Complex Aquàtic.

El sedentarisme

La principal causa del sobrepès i l’obesitat es deu a un desequilibri energètic entre les calories aportades amb la ingesta i les consumides. Encara que es pot suposar que l’excés d’energia derivat de l’elecció d’aliments podria ser la primera causa d’aquest problema, un estil de vida sedentari, amb nivells baixos d’activitat física, també pot tenir un paper tan important en l’etiologia de l’obesitat com la dieta. És per això que s’entén que el sobrepès és el resultat d’una interacció entre els factors genètics i els factors ambientals, com són el sedentarisme (inactivitat física) i l’elecció de l’aliment.

La inactivitat física és el quart factor de risc de mortalitat més important a tot el món, amb un creixent augment en molts països, i influint considerablement en la prevalença de malalties no transmissibles i en la salut general de la població mundial. Segons l’informe 2015 de l’Enquesta de Salut de Catalunya, l’any 2015, quatre de cada deu infants de 3 a 14 anys té un estil d’oci sedentari, és a dir, de mitjana passa dues o més hores cada dia mirant una pantalla. Per contra, el 37,5% de la població de 3 a 14 anys té un estil d’oci actiu, com a mínim fa una hora al dia d’esport o de joc al parc o al carrer. L’oci actiu és més freqüent en els nens i disminueix amb l’edat, això significa que l’augment del temps en activitats sedentàries és directament proporcional al creixement d’edat.

Pel que fa a l’excés de pes infantil, el 31,8% de la població de 6 a 12 anys té excés de pes, més els nens (35,8%) que les nenes (27,5%), el 19,1% té sobrepès i el 12,6% té obesitat.

Font: Enquesta de salut de Catalunya: Comportaments relacionats amb la salut, l’estat de salut i l’ús de serveis sanitaris a Catalunya. Informe dels principals resultats 2015.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s