II Cursa Solidària Activa’t en Família contra l’Obesitat Infantil

En els últims anys, la prevalença de l’obesitat en els nens ha augmentat bruscament en els països desenvolupats.

Per segon any consecutiu, el Complex Aquàtic de Vilafranca amb l’Equip de Pediatria Alt Penedès Garraf organitza una cursa en família el dia 10 d’octubre de 2015 a les 17.30 hores a Vilafranca del Penedès, amb la finalitat de recollir fons per l’Obra Social de Sant Joan de Déu per a la investigació de l’obesitat infantil.

2015.10.05 - II Cursa Activa't en Famiília

Segons l’OMS, es considera que un nen és obès quan el seu pes sobrepassa el 20% del seu pes ideal. L’obesitat és una malaltia crònica, complexa i multifactorial, que es sol iniciar en la infància i adolescència i que té el seu origen en una interacció genètica i ambiental. La part ambiental o conductual ve donada per un desequilibri entre la ingesta i la despesa energètica. L’obesitat es caracteritza per una excessiva acumulació de grassa corporal i es manifesta per un excès de pes i volum corporal.

piràmide

L’obesitat infantil té repercussions importants  sobre la qualitat de vida del nen. L’obesitat és una malaltia que es considera com un factor de risc per malalties cròniques com la diabetis, malalties cardíaques, hipertensió arterial, l’ictus, problemes ortopèdics i alguns tipus de càncer. A més, l’obesitat implica una sèrie de símptomes fisiològics entre els que destaquen la dificultat per respirar, l’ofegament, les interferències en el son, els problemes ortopèdics, els trastorns cutanis, la transpiració excessiva, …

A tots aquests trastorns físics, s’han de sumar els trastorns psicològics que l’obesitat pot provocar. En la infància, el fet de ser obès pot convertir-se en un gran problema pel nen degut a la baixa autoestima, la introversió, sovint seguida del rebuig social…

II Cursa Solidària Activa’t en Familia contra l’Obesitat Infantil

Es tracta d’una cursa de 5 km en la categoria d’adult i que enllaça, un cop arriben tots els participants, amb un segon recorregut infantil (amb llargades segons categoria d’edat).

Un cop arribades les curses infantils per categoria, es fa la darrera fase de la cursa amb l’adult i l’infant fent un recorregut agafats de la mà de 400 metres i es sumen tots els temps (5 km adult, cursa infant segons categoria, 400 metres finals).

Tots els participants rebran obsequis i es farà un reconeixement als primers, segons i tercers classificats, així com  gaudir d’una jornada de portes obertes al Complex amb tots els serveis a les famílies que aquest centre ofereix.

Les inscripcions es podran fer presencialment a les botigues d’Intersport Olaria i Espai Running així com al Complex Aquàtic fins el proper 9 d’octubre i també a través del formulari de contacte de la web www.complexaquatic.com.

El preu de la inscripció, 100% per a l’Obra Social, és de 6€ adults i 3,5€ infants (fins als 14 anys).

El recorregut serà pla per la zona esportiva amb sortida i arribada propera al Complex Aquàtic.

Us hi esperem!!!

Més informació:

Complex Aquàtic Vilafranca de Penedès

Observatori Faros Hospital Sant Joan de Déu

Programa d’Atenció Compartida a Població Obesa HSJD-Centre d’Atenció Primària

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s