Alletar i treballar: fem que sigui possible

La Setmana Mundial de la Lactància Materna, que se celebra del 4 al 10 d’octubre, vol potenciar la lactància materna entre les dones treballadores i donar a conèixer els beneficis que aporta als infants.

Enguany, l’Aliança Mundial pro lactància materna (WABA o World Alliance for Breastfeeding Action) demana una acció mundial per donar suport a les dones per combinar la lactància materna i el treball.

Font: pixabay

Font: pixabay

El tema de la SMLM 2015 s’adreça, doncs, a les dones treballadores i la lactància materna. Els objectius de la SMLM 2015 són:

1. Unir els esforços multi-dimensionals de tots els sectors per facilitar que les dones puguin treballar i alletar en tot lloc.

2. Desenvolupar accions per part d’ocupadors/ores que siguin Amigables amb les Famílies /Nadons/i Mares, i que donin suport activament a les mares treballadores perquè continuïn alletant.

3. Informar sobre els últims avenços en la tutela i protecció dels Drets de Maternitat a tot el món i crear consciència sobre la necessitat d’enfortir les legislacions nacionals i la seva aplicació.

4. Compartir, facilitar i enfortir les pràctiques que ajuden a la lactància materna de les dones que treballen en els sectors informals.

5. Comprometre i treballar amb grups específics, per exemple, de drets de les Treballadores, de Dones, de Joves i Sindicats per protegir els drets de lactància materna de les dones en els seus llocs de treball.

Amb el lema “Alletar i treballar: fem que sigui possible!”, el grup de suport a l’alletament Pit Penedès organitza a Vilafranca del Penedès diversos actes per celebrar la Setmana Mundial de la lactància materna.

2015_SMLM_Pit Penedes_A4_100

La celebració arrenca el proper dissabte 3 d’octubre amb la setena festa de la lactància materna. Començarà a les cinc de la tarda al pati de l’Escorxador i hi haurà tallers infantils, xocolatada i la lectura del manifest a càrrec de Sara Ayoso, a més de la presència de l’estand informatiu del Banc de llet materna.

El dimarts 6 d’octubre a les sis de la tarda, a la sala d’actes de l’Escorxador, tindrà lloc el següent acte programat. Es tracta d’un col·loqui titulat “Alletar i treballar: com ho heu fet possible?”, que conduirà la mare de dos fills, mestra i assessora de Pit Penedès Patrícia Salguero. Per fer compatible la participació al col·loqui amb la presència dels fills hi haurà una sala amb servei d’acollida i jocs per a la canalla.

Finalment, el dijous 15 d’octubre, el focus se centrarà en el banc de llet materna. La tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya Marta Hernández pronunciarà la conferència “El banc de llet materna. La llet que dóna vida” a les sis de la tarda, també a l’Escorxador.

Fonts:

WABA. Setmana Mundial de la Lactància Materna

Comité de Lactancia Materna Asociación Española de Pediatría

Pit Penedès

Alba Lactància Materna

Associació Espanyola de Bancs de Llet Humana

Banc de llet materna. Banc de sang i teixits

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: