Seguretat a internet

Internet és un lloc ple d’oportunitats per als menors, on poden aprendre, comunicar-se o jugar, però que no està exent de riscos que hem i han de conèixer per evitar problemes. Tal com explica la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya,l’adquisició de la competència digital i l’exercici responsable de la ciutadania passa per tenir coneixements del que és permès a la xarxa i el que és una infracció, tenir consciència de la pròpia identitat digital i saber salvaguardar les dades personals, detectar abusos i saber demanar ajut a les persones adultes o conèixer els sistemes de protecció contra les amenaces dels programaris maliciosos“.

Avui us presentem dues pàgines molt útils per tal d’estar ben informats sobre com protegir als nostres fills.

Internet Segura, de la citada anteriorment Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, és un lloc web on podreu trobar informació i recursos de tots tipus referent a les xarxes socials i els infants.

Edu365.Cat també té un portal dedicat a la seguretat a internet. L’edu365 és el portal del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de les escoles i instituts del país i les seves famílies, tot i que qualsevol usuari pot fer ús dels recursos que hi apareixen.

PantallasAmigas: És una iniciativa que té com a missió la promoció de l’ús segur i saludable de les noves tecnologies i el foment de la ciutadania digital responsable en la infància i l’adolescència.
Compta amb el suport de EDEX, organització no lucrativa d’acció social amb més de 30 anys de trajectòria en l’impuls del desenvolupament integral de la infància i l’adolescència.

La temàtica abordada des de PantallasAmigas és molt diversa, tal com
reflecteixen els diferents recursos didàctics que ofereixen. No obstant això, des dels primers anys s’ha prestat una atenció permanent i intensa al fenomen del “Ciberbullying” que s’ha manifestat segons els estudis com el risc amb major incidència.

 

Mossos d’Esquadra: El Departament d’Interior ha elaborat un pla per prevenir la ciberdelinqüència en l’àmbit dels adolescents i els joves, amb l’objectiu d’informar, alertar i conscienciar dels perills i les activitats il·lícites en les quals els menors poden ser víctimes potencials; donar consells per a un ús adient i segur de la xarxa internet, i oferir un canal de contacte entre la policia i els pares, els educadors i els joves.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s