Evidències en Pediatria: Més proves en contra de les begudes ensucrades.

El sucre és un aliment habitual en qualsevol dieta i també un dels més perjudicials si es consumeix en excés. De fet, la Organització Mundial de la Salut recomana que només el 10% de les calories ingerides diàriament provinguin del sucre.

Per això, és important portar un control de les calories ingerides, prestant especial atenció a cert tipus de begudes que, encara que no ho sembli, contenen una elevada quantitat de sucre.

bebidas azucaradas

Avui volem aprofitar aquest tema per a presentar-vos “Evidències en Pediatria”, una revista electrònica d’accés obert. Els seus continguts s’elaboren aplicant els postulats de la Medicina Basada en l’Evidència a l’especialitat de Pediatria. En aquesta revista es realitza una revisió de 80 revistes pediàtriques i generalistes que publiquen articles de contingut pediàtric. Mitjançant un sistema de puntuació s’escullen aquells articles que, per la seva qualitat metodològica i/o la seva importància clínica, poden resultar d’interès. “Evidències en Pediatria” conté un apartat pels pares i que, al tractar-se d’una revista de lectura crítica d’articles, us animem a consultar.

evp

Avui ens referim a un dels articles que van publicar a finals de maig del passat any. “Més proves en contra de les begudes ensucrades” és una revisió de 68 estudis per tal de conèixer en quina mesura prendre begudes  o aliments ensucrats contribueix a l’obesitat i disminuir la seva ingesta contribueix a perdre pes.

Com a resultats de l’estudi conclouen que malgrat la revisió no va poder demostrar que la disminució de sucres en la dieta dels nens reduís el seu pes, els resultats globals confirmen troballes d’altres estudis en quant a l’associació entre el consum de sucres i l’obesitat.

Amb els coneixements actuals, és recomanable no proporcionar begudes dolces ni sucres extres als nens degut a que augmenten el risc d’obesitat infantil.

Per a llegir l’article complet, cliqueu el següent enllaç:

 Evidencias en Pediatría

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s