Activa’t!

El passat 1 de juliol va tenir lloc a l’Auditori Municipal l’acte anual de lliurament de Premis de l’Esport de Vilafranca de la passada temporada, amb centenars de premiats. Entre ells, el reconeixement a la iniciativa en l’àmbit de l’activitat física i l’esport, el Programa Activa’t, de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès i de l’equip pedagògic del Complex Aquàtic de VIlafranca del Penedès.

És un programa destinat per aquells infants que pateixen sobrepès i no han trobat un esport que els agradi.

En aquest vídeo, gravat per Penedès TV, l’Anna Soldevila, gerent del Complex Aquàtic, la Martina i en Fredy, usuaris del Programa, i l’Óscar Amado, assessor esportiu, expliquen el funcionament i l’experiència d’aquest Programa.

L’equip pediàtric de l’Alt Penedès va detectar la necessitat de poder oferir una alternativa als infants que requereixen una activació del metabolisme per reduir el pes corporal i poder desenvolupar activitats que els hi són pròpies per l’edat dels infants.

Aquest objectiu no sempre es pot assolir a través de l’esport individual o col·lectiu ja que afecten altres factors com la motivació dels infants, l’habilitat, el rendiment, entre altres.

Atès que el Complex Aquàtic és un centre esportiu municipal que disposa de l’espai, de les màquines de fitness de treball cardiovascular i de personal tècnic esportiu per poder treballar amb les famílies, es proposa un treball setmanal que impliqui un treball de 60 minuts a la sala de fitness amb el seguiment d’un assessor esportiu. Els infants realitzen un treball 100% cardiovascular amb màquines (cintes de córrer, màquines de treball el·líptic, rems, bicicletes estàtiques…) i mitjançant un pulsòmetre podem controlar en tot moment el treball dels infants.

En aquest projecte s’implica al pare o a la mare de l’infant que també realitza un treball adaptat a les necessitats adultes per afavorir la relació, el treball conjunt i la motivació de l’infant pel fet d’aconseguir l’objectiu conjuntament.

Les famílies escullen el moment d’entrada al programa Activa’t (amb una durada recomanada de 3 mesos i 2 sessions setmanals) i intentem conciliar l’activitat amb els horaris familiars per tal que no els sigui una càrrega afegida a les rutines diàries. El centre disposa d’amplis horaris d’obertura de dilluns a diumenge.

A data d’avui ja han passat 45 infants i 45 pares per aquest programa i podem confirmar que s’ha consolidat per la senzillesa, fàcil accés i adaptació a les famílies.

La recepta funciona si hi ha una bona conducta alimentària amb el complement d’activitat física controlada, ja que ens permet observar un ràpid i òptim resultat en els infants.

Activa't

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s