Adolescents: alerta amb el sol!

Adolescent platja

Els adolescents estan sotmesos a una enorme pressió per vestir, parlar i ser vists de certa manera. De vegades, sense importar quan sàpiguen sobre els perills del bronzejat, encara busquen obtenir un bronzejat amb la finalitat de sentir-se millor i ser acceptats.

El nombre de casos de melanoma (un tipus de càncer de pell) entre adults joves s’ha vist incrementat al voltant d’un 10% en els últims anys segons un estudi de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV). Un dels factors que explicaria aquest increment és la falta d’aplicació de mesures de prevenció.

"Ombligo"


El jovent ha de saber que estar bronzejat no significa estar saludable. L’hem d’explicar que el protector solar és part de la rutina diària. Ha de tenir el protector solar a la mà com un recordatori físic ja sigui en el bany, al costat de la pasta de dents, etc. Si practica esports després de l’escola, asseguri’s que sempre porti un protector solar en la seva bossa. La majoria de les classes d’educació física a l’escola són a l’aire lliure, per tant, ens hem d’assegurar que el nostre fill/a porti un protector solar a l’escola.

Mesures de protecció solar
Els adolescents poden evadir certes mesures de protecció solar. Si es queixa que usar una gorra a la platja ho fa veure ximple, porti-ho de compres i permeti que ells seleccionin una gorra que els agradi. Si la vostra filla es queixa que cap amiga fa servir vestits a la platja, els pareos són divertits i pot adquirir un que combini amb un barret. Afortunadament, són pocs els adolescents que es queixen de portar ulleres de sol, per tant, deixi que ells escullin les ulleres que més els agradi, sempre que proporcionin protecció UV.

"Gafas de sol"
Si li agrada la platja, és millor anar a primera hora o a la tarda quan els rajos del sol són menys intensos. L’hem d’acostumar a portar sempre un protector solar amb factor protector del 30 o superior.

És important recordar que nosaltres, els adults, som un model a seguir per als nostres fills. Siguem un bon exemple.

Fonts:

 Skin Cancer Foundation

Faros Hospital Sant Joan de Déu

Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s