Estudiar amb les noves tecnologies

Ja ho va dir en Bob Dylan: “Apreneu a nadar aviat o us ofegareu, perquè els temps estan canviant” . I això està passant amb la manera d’estudiar i les noves tecnologies 2.0. Molts adolescents, els nostres usuaris més grans, ja són uns experts en fer servir aquestes eines per millorar l’eficàcia tant per estudiar, com per organitzar les seves tasques. També les noves tecnologies permet fer treballs amb els companys sense la necessitat de trobar-se físicament. Es pot fer virtualment.

Amb l’ajuda de la web de la Generalitat de Catalunya Jove.cat us farem cinc cèntims d’aquestes eines que, de ben segur, per tots nosaltres també seran molt útils, a la vegada que ens servirà per entendre i aprendre aquesta nova manera d’estudiar.

Eines de metodologies: per fer esquemes

examtime

Mes enllà de prendre apunts, utilitzar un bon mètode o pla d’estudi és bàsic per obtenir uns bons resultats acadèmics. Exam Time  és una plataforma en línia amb la qual podreu crear els vostres mapes mentals (esquemes), fitxes d’estudi, testos simuladors d’exàmens i apunts de forma senzilla. Tots aquests recursos es poden compartir o es poden utilitzar per treballar en grup.

Prendre apunts, la essència de l’estudiant

OneNoteEvernote

OneNote  és una de les millors eines per prendre apunts i és la seva especialitat. La popular aplicació per prendre notes Evernote  també és una opció vàlida per prendre apunts, encara que si teniu un Ipad millor utilitzar Evernote Peek , pensada precisament per prendre apunts. Possiblement, en un futur, estaran disponibles versions d’aquesta aplicació per altres sistemes operatius i dispositius.

Realitzar treballs amb trobades virtuals

Drive

Per fer treballs en grup sense la necessitat de quedar físicament, l’eina d’edició de textos de Google Drive  és ideal ja que funciona en molts navegadors i permet treballar un arxiu de forma simultània per diversos usuaris i conservar en tot moment les versions de totes les persones participants per si cal tornar enrere i fer noves modificacions.

Agendes digitals

WunderlistCalendar-Logo

myHomework

Ja no podem fer servir l’excusa: “m’he deixat l’agenda” o “m’he oblidat de mirar-la”. Hi han moltes aplicacions del tipus agenda per no oblidar res. Per exemple: Wunderlist Google Calendar  myHomework .

Estar al núvol

dropbox1google-drivenew-skydrive-logo


Fins fa no gaire aquesta frase s’utilitzava per dir a algú/na que estava distret/a o mentalment absent/a. Actualment, el núvol és un espai virtual per emmagatzemar arxius. Per tant, és un recurs molt útil quan hem de compartir algun treball amb un company o realitzar treballs de grup. Dropbox Google Drive  SkyDrive  són eines molt aprofitables no sols en l’àmbit lúdic, sinó també en l’àmbit escolar i universitari.

Doncs ja sabeu: a banda de conèixer quines eines fan servir els adolescents 2.0 per estudiar, també ens podem convertir en adults 2.0. I si tenim dubtes, busqueu a un adolescent; segur que us pot ajudar.

Anuncis

Un pensament sobre “Estudiar amb les noves tecnologies

  1. Molt interessant l’entrada. Doncs sí, els/les adolescents sembla que tenen menys dificultat per a entendre el funcionament de les noves TIC’s, però crec que els pares/mares o tutors han d’acompanyar en l’ús d’aquestes eines, igual que ho fan a l’hora de recomanar el casc per la bicicleta o el cinturó de seguretat al cotxe, o…. Saber utilitzar o tenir destresa a l’hora de moure’s amb els ginys informàtics no vol dir necessàriament que hom entengui que hi ha d’haver una sèrie de precaucions que s’han de prendre ja que és la nostra imatge pública la que queda “arxivada” a la xarxa. La pregunta és qui ajuda els pares/mares a formar-se en aquest àmbit? Els propis adolescents?
    Salutacions i enhorabona per la feina de divulgació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s