Mesures de protecció solar per als infants

Els països mediterranis tenim un clima excepcional durant quasi tot l’any. Aquesta climatologia ens permet gaudir d’una varietat d’aliments que fan que la mediterrània sigui mundialment reconeguda com una de les dietes més saludables.

Però avui no parlarem de les excel·lències del menjar, si no d’un element també molt mediterrani: el sol.

Prendre precaucions davant del sol és vital per a tots, però és especialment important per als infants més petits. La seva pell és extremadament fina i molt sensible a les radiacions solars; per tant, el seu risc de cremades solars és molt alt.

Per aquest motiu, us hem fet una selecció de pàgines webs on informen de diferent temes relacionats amb la protecció solar i els infants.

Asociación Española Contra el Cáncer (AECC)

Des d’aquesta associació han llençat SProtector, una app gratuïta per Iphone, Ipad i disposiitus Android és un joc que barreja acció i consells i descobreix la millor manera de protegir-te a tu i als teus fills del sol.

Protege_pequenosEn aquesta pàgina també trobareu més informació sobre el melanoma, protectors solars, entre d’altres temes d’interès dermatològics. Disponible a: https://www.aecc.es/TeAyudamos/informaryconcienciar/Campa%C3%B1as/Paginas/Proteccionsolarycancerdepiel2012.aspx

FAROS

No podia faltar l’observatori de l’Hospital Sant Joan de Déu. En aquest enllaç ens explica un gran dubte: els nens, han de portar ulleres de sol? El Dr. Prat, Cap d’Oftalmologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, ens explica quins criteris cal tenir en compte a l’hora de prendre aquesta decisió.

També ens informa sobre la importància de la hidratació a l’època estiuenca. Més informació a:

http://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/lestiu-evita-deshidratacio-dels-nens

002403

CedimCat

CedimCat és el Centre d’informació de Medicaments de Catalunya. En aquest enllaç trobareu informació sobre els beneficis del sol, sempre i quan es faci amb precaució. Trobarem informació sobre quin tipus de protectors solars és més adient segons el nostre tipus de pell.

Sin título

Més informació, a: http://www.cedimcat.info/html/ca/dir2450/doc26960.html

MeteoCat

A la web del Servei Meteorològic de Catalunya podem trobar informació acurada sobre l’índex ultraviolat, una mesura de la intensitat de la radiació UV a la superfície terrestre tenint en compte els efectes eritemàtics (de cremada) que produeix sobre la pell humana. Els valors de l’UVI es presenten com números enters agrupats en cinc categories d’exposició diferenciades pel seu color. Com més elevat sigui el valor de l’índex, major és el potencial de la radiació per produir danys a la pell i els ulls i menor és el temps necessari per a que es produeixi.

categories_exposicio_radiacioUV_2

Podeu ampliar informació a: Index Ultraviolat

I nosaltres…

logo2013

Ara que ja entrem en una època de fer moltes activitats a l’aire lliure i en contacte amb la natura, cal que recordem les mesures de protecció solar per gaudir del sol de manera saludable.

Els consells sobre mesures de protecció solar els podreu trobar si cliqueu:

Mesures de protecció solar: Consells

Imagen1

Doncs ja sabeu: a gaudir del sol… però amb molta cura!

gafas-de-sol-bebe-con-gafas-y-gorro

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s