Ja tenim aquí la primavera!

Segons els càlcus de l’Observatori Astronòmic Nacional, la primavera del 2013 començarà avui dimecres 20 de març a les 12 hores 02 minuts, hora oficial peninsular. Aquesta estació durarà 92 dies i 18 hores, i acabarà el 21 de juny, amb l’ inici de l’ estiu.

I amb l’arribada de la primavera, també arriben les al·lèrgies!!!.

La Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica (SCAIC) i la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC) van presentar fa uns dies la predicció de pol·linització per aquesta primavera.

A catalunya, un milió i mig de persones pateixen alguna patologia al·lèrgica, provocada per pòl·lens en un 40% dels casos. Al nostre país, els pòl·lens són considerats la primera causa de rinitis i la segona causa d’asma. Per tant, la quantificació dels grans de pol·len és important per a prevenir als pacients d’exposicions elevades als al·lèrgens.

Aquí us deiexem l’enllaç de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica (SCAIC) on podreu consultar informació sobre malalties al·lèrgiques, consells per a pacients al·lèrgics i enllaços d’interès.

http://www.scaic.cat/scaic/

També us deiexem l’enllaç del Punt d’Informació Aerobiològica on podreu consultar la predicció de la primavera pol·línica del 2013, així com els calendaris pol·línics de Catalunya.

http://lap.uab.cat/aerobiologia/es/news/prediccion_de_la_primavera_polinica_2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s