Restrenyiment

 estrenimiento_ninos

Es considera que un infant està restret quan fa deposicions molt dures o no defeca amb assiduïtat, més de 3 dies sense expulsar femtes.

La dieta inadequada (massa ous, carn, llet, pastisseria, dolços comercials) i els hàbits incorrectes (aguantar-se les ganes de defecar repetidament, no intentar defecar cada dia) constitueixen la causa principal del restrenyiment infantil.

En general el restrenyiment no ha de ser motiu de preocupació, es pot prevenir i en molts casos pot tractar-se amb una alimentació sana i realitzant exercici freqüentment.

En els nadons, el restrenyiment pot ocórrer en la transició de la llet materna a la fórmula per a nadons o quan comencen a menjar aliments sòlids.

ARTICULO N°2

Sovint alguns nens solen evitar anar al bany fins i tot quan tenen necessitat d’anar-hi, ja que de vegades no volen interrompre un joc divertit o no volen utilitzar banys que no siguin els de casa seva.

L’estrès i l’ansietat també poden ser causa de restrenyiment en els més petits. Els estudis d’investigació indiquen que els disgustos emocionals poden afectar el bon funcionament de l’intestí ocasionant restrenyiment i altres condicions com la diarrea.

El nen s’ha d’asseure al lavabo per intentar defecar cada dia a la mateixa hora, millor després d’algun dels àpats. Ha de romandre assegut entre 5 i 10 minuts. Ajudeu-lo: pot entretenir-se amb algun llibre o joc. I sobretot, és millor si té els peus recolzats sobre un tamboret.

Li heu d’ensenyar a no aguantar-se les ganes d’anar al lavabo quan noti el desig.

En relació amb la dieta, el més important és augmentar la ingesta de líquids (aigua, sucs naturals) i fibra (cereals amb fibra, pa de fibra, fruites i verdures).

I si son nadons, un massatge amb molt d’estima també és molt agraït.

el-estreñimiento-infantil1

Si teniu dubtes o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb la vostra infermera.

IMPORTANT

Recordar que:

  • No és imprescindible que el vostre fill defequi cada dia.
  • El ritme i la consistència de les deposicions són molt variables d’unes persones a les altres. En general, no cal preocupar-se de la duresa de les femtes ni del ritme intestinal si el nen es troba completament bé i no té cap problema.
  • La majoria dels casos de restrenyiment infantil (95%) no estan produïts per cap malaltia. No heu d’administrar al vostre fills laxants ni ènemes sense consultar-ho al pediatre.

Quan heu de consultar un Servei d’Urgències?

  • Dolor abdominal important.

  • Si apareix sang a les femtes.

  • El nen vomita moltes vegades, no tolera sòlids ni líquids.

  • Si trobeu al vostre fill molt decaigut i es queixa molt.

Aquesta informació queda penjada a l’apartat “Consells de Salut”, dins de la pestanya “Pacients i Famílies”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s