Seguretat en les vacunes enfront la grip

Atenció pares i cuidadors de la població infantil: esteu ben tranquils. Cap de les vacunes administrades contra la grip han sigut immobilitzades per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

A continuació fem difusió de la nota íntegra publicada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

L’Agència de Salut Pública de Catalunya no ha distribuït les vacunes contra la grip immobilitzades per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

Tampoc no s’han distribuït pel canal farmacèutic. Per tant, cap persona  vacunada a Catalunya no ha rebut aquestes vacunes

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, en col·laboració amb l’Agència Europea de Medicaments i altres autoritats sanitàries europees, ha informat de la immobilització de tots els exemplars de les vacunes antigripals estacionals CHIROMAS i CHIROFLU de la Companyia Novartis V & D s.r.l. a causa de la presència de partícules flotants blanques (white floating material) a les xeringues precarregades d’alguns lots.
 
També informa que algun dels lots afectats ja s’ha comercialitzat a Espanya i altres països europeus, sense que s’hagi detectat un increment de reaccions adverses. Tanmateix, i com a mesura de precaució i fins que no  es disposi d’un informe complet i detallat de l’origen i abast del problema, s’ha decidit immobilitzar tots els exemplars de les dues vacunes.
 
Amb la informació disponible actualment no hi ha cap element que indiqui que hi ha un risc afegit per a les persones que ja han rebut qualsevol de les dues vacunes i, per tant, no és necessari fer-ne un seguiment especial.
 
A Catalunya tampoc no han estat distribuïdes pel canal farmacèutic, motiu pel qual cap persona vacunada a Catalunya ha rebut aquestes vacunes.
 
26 d’octubre de 2012. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s