Alerta!: Meduses

 

A l’estiu, en funció de les corrents marines, poden arribar meduses a les nostres platges.

Segons l’Institut de Ciències del Mar (ICM), adscrit al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), es preveu aquest estiu la major arribada de meduses a la costa catalana dels últims sis anys, a causa de les condicions ocenaográficas favorables observades fins al moment per a la seva reproducció i dispersió.

És molt important saber com actuar en cas de picada de medusa:

  • Protegir-vos de les picades i saber com actuar en cas que en patiu una, previndrà  possibles complicacions en les lesions.
  • Eviteu el contacte amb la medusa o els seus tentacles. Si les toqueu, encara que estiguin mortes, tant a l’aigua com a la sorra, poden injectar una substància a la pell que provoca coïssor.
  • Si es produeix una picada cal rentar bé la ferida amb aigua salada (evitar l’aigua dolça), retirar de la pell les restes de tentacle amb guants o pinces (no fregar la ferida) i aplicar una bossa de plàstic amb gel sobre la picada (que el gel no toqui la pell) durant, com a mínim, 5 minuts.  

Podeu trobar més informació al Canal Salut, de la Generalitat de Catalunya, que podeu descarregar si cliqueu en el següent enllaç:

Tríptic meduses

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s