Ja som una web mèdica acreditada!

El passat 22 de juny vàrem sol·licitar formalment al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona l’avaluació d’aquest bloc pediàtric a través del “Programa de Calidad y Certificación Web Médica Acreditada”. Avui, dia 29 de juny de 2012, ja és una realitat: som una web mèdica acreditada. Ho podeu veure a http://wma.comb.es/es/home.php

I per què ho vàrem sol·licitat? Per què per a nosaltres, la   informació que publiquem en aquest bloc és molt important, doncs ha de servir d’ajuda als pares i cuidadors dels infants, i per això, ens esforcem en donar informació contrastada i veraç.

El propi Col·legi Oficial de Metges de Barcelona així ho expliquen. Reescribim íntegrament el que recull a la seva pàgina web sobre la informació mèdica a internet:

En els últims anys Internet s’ha constituït com una font d’informació general i sanitària de referència cada vegada més habitual, tant per part d’usuaris en general com per pacients i professionals de salut.

Milions de persones a tot el món busquen informació sanitària a la Xarxa, sobre malalties i els seus tractaments o diagnòstics, sobre medicaments i mesures diverses de prevenció.

L’obtenció de consells mèdics a través de la consulta virtual mitjançant el correu electrònic, les xarxes socials o fòrums cada vegada és més habitual.

No obstant això, la qualitat de la informació sobre temes de salut a la Xarxa és extraordinàriament variable, des d’aquella basada en l’evidència científica, fins a remeis casolans o de molt dubtós origen, l’aplicació del qual pot derivar en efectes nocius per a salut.

 Davant aquest escenari, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), corporació centenària sorgida i consolidada per defensar els interessos col·lectius de la professió mèdica i al seu torn, vetllar per la bona pràctica de la Medicina i pel dret de les persones a la protecció de la seva salut, crea Web Mèdica Acreditada (WMA) conscient de la necessitat de contribuir a una major qualitat dels continguts sanitaris en Internet, per orientar tant als professionals com als usuaris de salut sobre el correcte ús d’aquest extraordinari entorn d’informació.

Web Mèdica Acreditada és un programa de qualitat i certificació del COMB, sense ànim de lucre i independent, que es va iniciar en 1999 amb l’objectiu de constituir-se en referent de confiança i servei per millorar la qualitat de la informació sanitària en Internet, assessorant a les webs que s’adhereixin sobre la base de les recomanacions del seu Codi de Conducta”.

Continuarem treballant amb força perquè aquesta acreditació sigui renovada any darrera any!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s